Algemene Voorwaarden

Dit zijn de algemene voorwaarden voor levering van verse koffiebonen door Koffiemakers. Bij een ongewoon transparante en duurzame  koffieketen horen ook dito algemene voorwaarden. Transparant en duidelijk, zonder moeilijke woorden want daar wordt niemand vrolijk van. 

 1. Toepasselijkheid
  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing als je koffiebonen bij ons afneemt of hebt afgenomen. Anders is het niet zo toepasselijk. We doen ons best om deze algemene voorwaarden onder jouw aandacht te brengen. Er staat namelijk in wat we voor jou doen en wat we van je verwachten.
 2. Wie zijn wij en hoe kun je ons bereiken
  1. Wij zijn de Koffiemakers. Ons postadres is Klokjeslaan 61, 3601 HC te Maarssen. Wij zijn goed te bereiken via e-mail: info@de-koffiemakers.nl maar ook als je een berichtje achterlaat op ons contactformulier op de website. 
 3. Een abonnement bij de Koffiemakers 
  1. Tussen de Koffiemakers en jou als koffieliefhebber komt een koopovereenkomst tot stand op het moment dat je een bestelling plaatst en bevestigt door het volledig en correct invullen van het door de Koffiemakers beschikbaar gemaakte formulier op de website www.de-koffiemakers.nl.
 4. De prijs
  1. Daarin zijn we altijd volledig transparant en eerlijk, je komt bij ons niet voor verrassingen te staan. 
  2. Particulieren: De prijsstelling is inclusief btw en bezorging
  3. Zakelijk: De prijsstelling is exclusief btw en bezorging 
  4. De Koffiemakers hebben het recht om de tariefstelling voor de abonnementsvorm tijdens de looptijd van het abonnement te wijzigen. De klant zal hierover uiterlijk 1 maand van tevoren worden geïnformeerd en heeft te allen tijde de mogelijkheid om het abonnement op te zeggen. 
 5. Betaling
  1. Door middel van de eerste betaling van de klant aan de Koffiemakers via iDeal of creditcard geeft de klant de Koffiemakers toestemming om alle toekomstige betalingen van het betreffende rekeningnummer middels automatische incasso te innen.
  2. Het kan zijn dat je eenmalig wat meer of minder koffie wilt bestellen. Door een wijziging tijdens de looptijd van het abonnement verandert het eenmalig te incasseren bedrag hetgeen automatisch wordt verrekend, hier heb je geen omkijken naar. De Koffiemakers behouden het recht van de automatische incasso voor opvolgende zendingen totdat het abonnement wordt stopgezet.
  3. Alle betalingsgegevens en facturen zijn online in te zien via jouw persoonlijke koffie-omgeving op de website. Wij versturen behalve de koffiebonen;-) niets per post. 
  4. Betaling vindt plaats bij het afsluiten van een abonnement. Opvolgende periodieke betaling vindt plaats voorafgaand aan elke nieuwe zending.
  5. Indien de betaling na de eerste herinnering niet binnen de daarin gestelde termijn plaatsvindt, is de Koffiemakers gerechtigd het abonnement eenzijdig per direct te beëindigen.
 6. Opzeggen, pauzeren of wijzigen van het abonnement
  1. De klant is gerechtigd om via de website (www.de-koffiemakers.nl) het abonnement te allen tijde tijdelijk te pauzeren, te wijzigen of op te zeggen met inachtneming van de daartoe overeengekomen opzegtermijn (artikel 6.II), dan wel de voor een bestelling relevante Persoonsgegevens te wijzigen, vóór de eerstvolgende bezorging. 
  2. Voor verzendingen die gepland staan hanteert de Koffiemakers uiterlijk 1 week voor de bezorgdag als moment waarbinnen de Koffiemakers de in artikel 6.I. bedoelde wijziging of mededeling van klant moet hebben ontvangen en bevestigd.
 7. Bezorging en uitvoering
  1. Wij bezorgen overal in Nederland.
  2. De bezorgkosten neemt de Koffiemakers voor haar rekening.
  3. Wij bezorgen op het adres zoals dat via jouw persoonlijke koffie-omgeving bij ons is doorgegeven. Wijzigingen in adres kunnen tot uiterlijk 1 week voor levering bij ons worden doorgegeven. 
  4. Bezorging is alleen mogelijk op de door de Koffiemakers aangegeven dagen.
  5. Wij leveren onze koffiebonen in een superhandig brievenbuspakket. Je hoeft dus niet thuis te blijven voor de zending. Mocht jouw brievenbus niet aan de standaard formaten (38 x 26,5 x 3,2 cm) voldoen dan is onze postbezorger zo vriendelijk om tot twee maal een poging te wagen de koffiebonen bij je af te geven. Indien zonder resultaat dan wordt hij weer retour verzonden naar de Koffiemakers. Wij hopen natuurlijk dat dit niet nodig is want dat zou echt zonde zijn van deze (h)eerlijke verse koffiebonen. Wij zullen de koffiebonen dan als pakketbezorging aanbieding waarvan de bezorgkosten zullen worden doorberekend aan de klant. 
 8. Herroeping 
  1. Wij denken dat onze verse koffiebonen onweerstaanbaar zijn maar er bestaat natuurlijk een kans (wel héél klein schatten wij zo in) dat je je bedenkt. Jammer maar geen probleem. Indien je de ongeopende koffiebonen binnen 14 kalenderdagen aan ons retour stuurt (de Koffiemakers, Klokjeslaan 61, 3601 HC Maarssen) dan zullen wij het betaalde bedrag binnen 14 kalenderdagen terugstorten. De kosten voor retourzending komen voor eigen rekening. Vergeet hierbij niet om jouw abonnement op te zeggen op de website via jouw persoonlijke koffie-omgeving uiterlijk 1 week voor de volgende zending. 
 9. Gegevensbescherming
  1. Om de verse koffiebonen te kunnen leveren en de betaling te verwerken hebben wij persoonsgegevens nodig. Wij vragen alleen die gegevens die wij dan ook echt nodig hebben om jou van de verse koffiebonen te voorzien en uiteraard gaan wij hier zeer zorgvuldig mee om. Zie onze privacy verklaring op de website voor meer informatie over hoe wij dit verwerken.
 10. Geschillen en toepasselijk recht
  1. Wij vertrouwen erop dat wij samen met jou als koffieliefhebber een passende oplossingen bedenken voor het ontstane probleem. Waarschijnlijk overbodig maar voor de letter van de wet toch goed om even te benoemen dat op alle Overeenkomsten en daaruit voortvloeiende verbintenissen met de Koffiemakers, alsook deze Voorwaarden, Nederlands recht van toepassing is.
 11. En dan dit
  1. Dit waren ze dan. Onze algemene voorwaarden. Als we in de toekomst iets gaan veranderen aan deze voorwaarden, vind je dat terug op onze website. We zorgen er sowieso voor dat veranderingen niet nadelig zijn voor jou.