"Onze droom is dat de gehele koffiesector alle koffieboeren gaat zien én behandelen als gelijkwaardig handelspartner om samen toe te werken naar een volledig circulaire koffieketen." 

foto

Social Impact

Ongewoon transparante en duurzame koffieketen

Koffiemakers zet de koffiewereld op zijn kop door op basis van gelijkwaardigheid rechtstreeks én volledig transparant samen te werken met de coöperaties en koffieboeren zonder tussenkomst van de centrale handelsmarkt die wordt gedomineerd door intransparante en steeds groter wordende koffiemultinationals. Deze volledig transparante prijsopbouw is uniek! De prijs die wij de koffieboeren betalen ligt 1,4 tot 2 keer hoger dan de koffieboeren op de centrale koffiemarkt ontvangen en zelfs dat van Fairtrade keurmerken. Met deze verhoogde opbrengst hebben koffieboeren ineens een ‘leefbaar’ inkomen en zijn ze in staat om een impuls te geven aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun koffieplantage. Het vergroten van de biodiversiteit is bijvoorbeeld één van de belangrijke aspecten waarin wordt geïnvesteerd door de koffieboeren. De nieuwe bomen zorgen voor schaduwrijke plekken voor de koffieplanten. Onder deze omstandigheden groeien de koffieplanten beter, zijn ze minder vatbaar voor ziektes en schimmels en verbruiken ze minder water. Elk kopje koffie van Koffiemakers draagt dus bij aan een betere toekomst voor de koffieboeren als het milieu.

* Bron: Report looking good on paper. Klik hier voor het volledige onderzoek.

Vers

Kakelverse koffiebonen rechtstreeks van de koffiebrander bij jou op de deurmat

Direct na het branden laten wij de koffiebonen eerst even tot rust komen en ontgassen bij de koffiebrander zodat ze mooi op smaak kunnen komen. Vervolgens vallen ze rechtstreeks vanuit de koffiebrander kakelvers bij jou op de deurmat. Over het algemeen komen de verse koffiearoma’s het best tot zijn recht binnen de eerste 6 tot 8 weken na het branden. Een groot verschil met de koffies uit de supermarkt waar veelal een ‘ten minste houdbaarheidsdatum’ van minimaal 1 jaar vooruit wordt gecommuniceerd, communiceert Koffiemakers de ‘datum van branden’ zodat je ziet en proeft hoe vers de koffiebonen zijn.  

 

foto
foto

Kwaliteit

Waanzinnig lekkere koffie van topkwaliteit 

Koffiemakers staat voor hoogwaardige kwaliteit Arabica koffiebonen. Koffie is een natuurlijk product en dit maakt dat er een groot verschil zit in kwaliteit van de verschillende koffiebonen. Vele factoren, waaronder bijvoorbeeld het land van herkomst, het weer, de ondergrond, verwerking van de koffiebessen, het roosteren van de koffie etc. zijn van invloed op de uiteindelijke kwaliteit koffiebonen die jij drinkt. In de koffiewereld is er een gestandaardiseerde methodiek ontwikkeld om de koffie te beoordelen op kwaliteit. De koffies krijgen een zogenoemde ‘cupping score’ mee waarmee de koffies worden gescoord op een schaal van 1 (slechte kwaliteit) tot 100 (uitmuntende kwaliteit). De Koffiemakers staat voor hoogwaardige kwaliteit koffiebonen met een minimum ‘cupping score’ van 83+ waarmee ze tot de 'top of the class' behoren.