Koffiemakers huisblend

We hebben een fantastische Koffiemakers huisblend voor jou samengesteld, eentje waar we bijzonder trots op zijn! De Koffiemakers huisblend bestaat voor 75% uit onze eigen Braziliaanse Samba (Brazilië - Capricornio) en voor 25% uit onze eigen Allemansvriend (Nicaragua - Nueva Segovia). Wat deze koffie zo bijzonder maakt is de perfecte balans die ontstaat tussen het stevige karakter van de Braziliaanse Samba in combinatie met de mooie volle, fris zoete smaken van onze Allemansvriend. 

Koffieboer Koffiemakers huisblend

75% Braziliaanse Samba 

Bijzonder aan deze koffie is de combinatie van breedtegraad en de hoogte waarop de koffies worden verbouwd. De ‘reguliere’ koffiegordel ligt rond de evenaar tussen 23º noorderbreedte en 25º zuiderbreedte. Hier zijn de groeiomstandigheden optimaal wat betreft klimaat, bodem, neerslag en temperatuur. De coöperatie en exportorganisatie Capricornio ligt echter ten zuiden van deze breedtegraden. Velen zouden zeggen dat deze koffies daarom 'onvoldoende hoogte en de verkeerde breedtegraad' hebben. Hier groeien de koffies op een hoogte tussen de 400 en 1200 meter hetgeen erg laag is voor Arabica. De winters kunnen koud zijn en de gemiddelde temperaturen zijn lager waardoor het rijpingsproces van de koffiebessen aanzienlijk wordt verlengd. Dit betekent zoetheid, wat zeer wenselijk is als eindresultaat, maar dit gaat ook snel verloren als de koffiebonen niet op een juiste wijze worden gebrand. De koffiebranders dienen daarom rekening te houden met deze unieke groei en samenstelling van de koffieboon om met succes alle zoetheid en smaken uit de bonen te extraheren.      

Aanvullende informatie is te vinden op de pagina van de Braziliaanse Samba. 

 

25% Allemansvriend (Nicaragua)

De koffieplantage van Byron Rodriguez bevindt zich in het noorden van Nicaragua tegen de grens van Honduras. De verwerking van de koffiebessen bij Expocamo gebeurt op zeer professionele wijze. Eén van de mooie ontwikkelingen binnen Expocamo is het gebruik van een bijzonder design verhoogd droogbed die voor 73% schaduw biedt met een constante stroom aan luchttoevoer. Dit zorgt voor een mooie constante en gelijkmatige manier van droging hetgeen de kwaliteit van de koffiebonen ten goede komt.                                                                        

Aanvullende informatie is te vinden op de pagina van de Allemansvriend. 

Koffieboer Koffiemakers huisblend

 

Brazilië - Parana State & Sao Paulo State

Capricornio is actief in het zuiden van Brazilië en specifiek in de regio’s Parana State en Sao Paulo State. Wat Capricornio zo uniek maakt is de breedtegraad in combinatie met de hoogte (450 - 1.200 m) waarop zij hun koffies verbouwen.

 

Nicaragua - Nueva Segovia

De koffieplantage van Byron Rodriguez bevindt zich in het noorden van Nicaragua tegen de grens van Honduras. Meer specifiek in de regio Nueva Segovia in de gemeente Isidro.

Koffiemakers huisblend

Puur genieten

Koffie met een stevig karakter perfect in balans met zoete en chocolade smaken.